Çiçekler Hakkında Bilgi – Çiçek Bakımı

İster kendiniz dikmiş olun, isterseniz de alın çiçekler bahçeyi ve evi güzelleştirir. Doğru sulama ve bakım ile çiçeklerinizi hep canlı tutabilirsiniz.

Saksı çiçekleri, vazo çiçekleri ya da diğer çiçek çeşitleri ile evinizi yaşayan bir yer haline getirebilirsiniz.

Aldığınız kır çiçeklerinin, vazoda daha uzun süre canlı görünmelerini sağlamak için, çiçeğin suyuna birkaç damla çamaşır suyu koyun. Bu şekilde daha uzun süre canlı kalacaklardır. Menekşelerinizin daha çok çiçek vermesi için, topraklarına yumurta kabuğu karıştırın. Bu şekilde, menekşeleriniz daha canlı kalacak ve daha çok çiçek açabilecekler.

Çiçeklerinizin diplerinde oluşan böcekleri engellemek için, toprağın dibine sigara külü dökün. Sigara külü, böceklerin kısa sürede ölmelerini sağlayacaktır. Küçük siyah sinekleri yok etmek için, 2 çorba kaşığı amonyağı suyla karıştırıp bitkiyi sulayın. Küçük siyah sineklerin kısa sürede yok olduklarını fark edeceksiniz.

Dalya Çiçeği

Çiçek Bakımı

Yanlış sulama, uzun süre emek verdiğiniz çiçeğinizin solmasına, çürümesine sebep olabilir. Çok ya da az su vermek çiçekler için zararlıdır. Çiçek bakımında en temel ve önemli nokta sulama kısmıdır. Parmağınızı sulamak istediğiniz çiçeğinizin toprağına iki santim kadar batırın. Eğer parmağınız kuruysa çiçeğinize yeterince su vermemişsizin demektir.

Çiçeğinizin hastalığını belirleyin. Öncelikle bitkinizin neden kurumaya başladığını gözlemleyin. Sorun sulama düzeni, sıcaklık, güneşin geliş açısı olabilir. Toprağı havalandırın. Tüm bitkilerin toprakları zaman zaman havalandırılmalıdır. Toprağın su ve hava geçirgenliği iyi olmalıdır. Bitkinizin ne tip bir toprağa ihtiyaç duyduğunu öğrenin ve buna gire bir toprak kullanın.

Bitkiyi fazla sulamayın. Solmuş çiçeğin daha çok sulanarak canlanacağını düşünmek doğru değildir. Çoğu bitki suya doymamış nemli ortamda yaşamayı sever. Bu sebeple toprağın üst bölgesi hafif nemli olacak şekilde sulanmalıdır.

Eğer bitkiniz kurtulamayacak durumdaysa sağlam kısımları kurtarmalısınız. Sağlam dalı kesip başka bir yere dikebilirsiniz. İlk haftalarda diktiğiniz bitkiyi azar azar sulayın ve köklenmesini sağlayın.

Güneşli alanları değerlendirin. Bazı bitkiler doğrudan güneş almak isterken bazı bitkilerin doğrudan güneş ışığına maruz kamları kurumalarına sebep olabilir.Bitkinizin güneş ihtiyacını öğrenin. Eğer bitkiniz gölge bir yerdeyse güneşli bir alana taşıyın. Kurumuş dalları kesin ve az az sulayın.

Çiçeğinizi uzun süre aynı saksıda tutmamalısınız. Saksı, çiçeğinizin yuvasıdır. Onun ebatlarına uygun şekilde seçilmelidir. Eğer çiçeğiniz saplarından hafifçe çektiğinizde yerinden oynuyorsa saksı değişimi vakti gelmiş demektir.

Zamanla saksılardaki topraklar kötü koku yayabilirler. Bu durumda da saksı değişimi vakti gelmiştir, çiçeğinizi vakit kaybetmeden başka bir saksıya aktarın.

Sümbül Çiçeği

Hangi Çiçek Nerede Yetişir?

Güneş Gören Yerlerde Yetişen Çiçekler

Mavi ve pembe petunyalar, kırmızı ve pembe sardunyalar, sarı kapringelblumeler, kırmızı sarmaşık sardunyalar, kokulu mavi heliotropium, küçük sarı ve beyaz papatyalar.

Gölgede Yetişen Çiçekler

Begonyalar, Edellieschenler, küpe çiçekleri. Tek yıllık balkon çiçeklerinin yanı sıra, ılıman bölgelere özgü çok yıllık bitkiler de ekilebilir.

Yarı Gölge Yerlerde yetişen Çiçekler

Mavi veronica, kırmızı ve pembe sarmaşık sardunyalar, küpe çiçeği, mavi adaçayı, pembe tonlarda begonyalar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu