Yatak Başlıkları Modelleri

Yatak başlıkları modelleri ile yatak odası farklı bir atmosfere büründürülebilir. Gösterişli bir dekorasyon için hangi yatak başlıkları kullanılmalıdır?

Yatak başı seçiminizde, yatak odası mobilyalarınızı ve sevdiğiniz renkleri göz önünde bulundurun. Yüksek, alçak, deri, ferforje veya ahşap modellerdeki yatak başlarını, mobilyalarınıza uygun şekilde seçerek, odanızda dekoratif bir görünüm sağlayabilirsiniz. Baş ucunuzda kitaplarınızın olmasını tercih ederseniz, açık raf şeklinde yatak başı seçebilirsiniz.

Raflara abajur, kitap ve dergilerinizi yerleştirerek, her an elinizin altında olmalarını sağlayabilirsiniz. Daha klasik ve yalın bir görünüm için, ferforje yatak başlıkları tercih edin. Tezat renklerde kullanacağınız ferforje, odanız için dekoratif bir unsur haline gelebilir. Deri yatak başlıkları, koyu renk yatak odaları ve daha ağır bir görünüm yaratmak isteyenler için uygun olacaktır. Derinin verdiği parlak ve ağır görünüm, odadaki sarı aydınlatmayla birleşerek, dekorasyonu tamamlayacaktır.

Yatak Başlıkları Fikirleri

  • Yatak odanızda dikkat çekici bir tarz yaratmak isterseniz, yatak başı ile farklı alternatifler yaratabilirsiniz.
  • Odanın tavanı yüksekse, yatağınızın başucuna gelen duvara; beyaz, estetik, tüllü bir perde asın. Yatağınızı perdeye dayayın. Böylece yatağınız çok dikkat çekecektir. Yatak örtünüzde, siyah ve koyu renkler kullanarak perdeyle yaratacağı kontrasttan faydalanın.
  • Beyaz perdelerinize, beyaz ponpon veya püsküller ekleyerek, şık bir görünüm elde edin.
  • Yatak başınızı beyaz renkten seçerseniz, yatağınızda işlemeli yatak örtüsü kullanarak, peri masallarındaki gibi bir yatağa sahip olabilirsiniz.
  • Yatağınızda saten örtüler kullanabilirsiniz. Beyaz veya fildişi renginde seçeceğiniz örtü, beyaz yatak başınızla uyum sağlar.
  • Yatağınızın yakınlarına fazla aksesuar yerleştirmeyin. Böylece, yatak başınız ve yatağınız, daha çok dikkat çeker.
  • Yatak odanızın havasını tamamen değiştirmek için, yatak başlarınızı süsleyerek değişik bir tarz yaratabilirsiniz.
  • Otantik ve retro bir görünüm için, renkli bir yorganı veya kilim desenini çerçeveleterek baş ucunuza asın.
  • Büyük bir ayna asın. Büyük ve tek bir ayna yerine, küçük ve farklı büyüklükteki çok sayıda aynayı da aranje edebilirsiniz.
  • Sevdiğiniz resimleri çerçeveleterek farklı bir kolaj yaratın.
  • Dar bir raf asarak, üzerini dekoratif eşyalar, mumlar ve resimlerle süsleyn. Rafı, yeterince yukarı monte ettiğinizden emin olmalısınız ki, kalktığınızda başınız için tehlike oluşturmasın.
  • Ahşap görünümlü yapay tahtaları, pencere kafesi şeklinde birleştirerek, yatak odanız renginde boyayın. Tamamlanmış bir görüntü için, pencere kafesini çerçevelettirin.
  • Yatağın genişliği ile aynı olan ufak bir kitaplık monte edin. Yeterince sağlam olduğundan emin olun.
  • Yeteneğine güvendiğiniz birine, duvar üzerine yatağınız genişliğinde bir resim çizdirin. Renk seçiminde, tamamen özgür davranın.
  • Sıkıldığınız zaman çıkarabileceğiniz ve yenisi ile değiştirebileceğiniz, sticker desenlerini yatak başınıza yapıştırmayı deneyin.
  • Mobilya ve duvar renginiz ahşap renklere uygunsa, yatak başı seçiminizi dilimlenmiş ağaç gövdelerinden yana kullanabilirsiniz. Bunun için bir marangoza gidip, yaşlı ağaçların kalın gövdelerinden dilimler kestirebilirsiniz. Daha sonra kestirdiğiniz bu gövdeleri cilalatıp, yatağınızın baş ucundaki duvara monte edebilirsiniz.
  • Renkli bir odanız olsun istiyorsanız, renk renk boyadığınız tavan göbeklerini yatak baş ucunuzda kullanabilirsiniz. Yapı marketlerinde hazır satılan tavan göbeklerini alıp, istediğiniz renge boyayın. Daha sonra bunları bir usta yardımıyla yatak baş ucunuza yapıştırabilirsiniz.
  • Odanızda farklı bir ambiyans yaratmak için, yatak baş ucunuza boş bir çerçeve yerleştirebilirsiniz. İsteğinize göre bu çerçevenin içini fotoğraf ya da notlarınızla doldurabilirsiniz.
  • Varolan yatak başınızın rengini sprey boyalarla değiştirebilirsiniz. Rengini değiştirdiğiniz yatak başınıza dekoratif kağıtlar yapıştırabilirsiniz.

Sevdiğiniz desenleri yatak başınızda kullanarak güne pozitif başlayabilirsiniz. Öncelikle bir kalem yardımıyla yatağınızın ölçülerinde olacak şekilde yatak başınızda bir çerçeve çizin. Çizilen bu çerçeveyi odanızın renklerine uyacak ve bunun yanı sıra sizi iyi enerji vereceğini düşündüğünüz renge boyayın. Sevdiğiniz desenleri boyadığınız alana göze hitap edecek şekilde düzenleyerek yapıştırın. Yapıştırılan desenlerin çevresini bir fırça yardımıyla desenin renklerine uyacak bir renk yardımıyla çizerek belirginleştirin.

Tahta çubuklardan yardım alarak yatak başınızı kolaylıkla kişiselleştirebilirsiniz. Yatak başınızda kullanmak için 10 cm genişliğinde tahta çubuklar alın. Tahta çubukları yerden başlayarak bir çerçeve oluşturacak şekilde yatak başına yerleştirin. Oluşturduğunuz çerçeveyi yatak odanızın dekorasyonuna uygun renklerde bir duvar kâğıdı ile kaplayın. Duvar kâğıdı ile kapladığınız çerçevenizin üzerine, dekorasyonunuza uygun olduğunu düşündüğünüz stickerları da yapıştırabilir, çerçevenizi renklendirebilirsiniz.

Yatak Başlıkları

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu